1990-1991 Hummel: Ed de Goey

GoeyIn het seizoen 1990-1991 zijn er vanwege wisseling van kledingsponsor van Hummel naar Adidas 2 verschillende kaartensets uitgegeven. Van de Hummel-serie kon ik enige tijd geleden liefst 11 nieuwe kaarten aankopen. Ik behandel deze in aparte berichten in alfabetische volgorde, met in dit derde bericht: Ed de Goey.

Ed de Goey trad in de zomer van 1990 in de voetsporen van clubicoon Joop Hiele. De Goey was in 5 jaar tijd bij Sparta uitgegroeid tot een stabiele en koelbloedige doelman en groeide ook op Rotterdam-Zuid direct uit tot de vaste nummer 1.

Hij oogde met zijn lengte en smalle postuur wat slungelig en meevoetballen ging hem wat moeilijk af, maar De Goey had fantastische reflexen en was dan ook een zeer bekwame lijnkeeper, die voor Feyenoord menig punt heeft verdiend. Na de ‘redding’  van Feyenoord in het bekertoernooi tegen PSV begon Feyenoord met De Goey aan een wederopstanding, die er toe leidde dat hij liefst 4x de beker won, 1x het landskampioenschap en ook nog 1x de Nederlandse Supercup op zijn palmares kon bijschrijven. Ook Europees sprak Feyenoord in de jaren ’90 geregeld een woordje mee, mede dankzij de uitstekende keeperskwaliteiten van deze kanjer uit Gouda.