1990-1991 Hummel: Ulrich van Gobbel

Ulrich van GobbelIn het seizoen 1990-1991 zijn er door de wisseling van kledingsponsor van Hummel naar Adidas maar liefst twee verschillende kaartensets uitgegeven. Van de Hummel-serie kon ik enige tijd geleden het mooie aantal van 11 nieuwe kaarten aankopen. Ik behandel deze spelerskaarten in 11 aparte berichten, met in dit zevende bericht: Ulrich van Gobbel, bij iedere fan natuurlijk bekend van de yell ‘U-U-Ullie’.

GobbelUlrich van Gobbel debuteerde bij Feyenoord in het seizoen 1989-1990. Opvallend genoeg was hij in de winterstop van dat seizoen betrokken bij een ruil met Willem II met de op dat moment huidige topscorer, Martin van Geel. De toenmalige trainers Bengtsson en Verbeek zagen het echter niet zitten in Van Geel, die toen werd geruild tegen de sterke en bijzonder snelle verdediger.

Na contracten bij het Turkse Galatasaray en het Engelse Southampton keerde Van Gobbel in het seizoen 1997-1998 weer terug bij Feyenoord. Na zijn terugkeer verscheen er nog een nieuwe spelerskaart (foto links). Bij Feyenoord won Van Gobbel 2x de landstitel, 4x de beker, 1x de Nederlandse Supercup en 1x de Uefa Cup.