Clubiconen: Willem van Hanegem (2)

Van HanegemVan en over clubicoon Willem van Hanegem zijn legio boeken verschenen. Op Willems 71e verjaardag op 20 februari jongstleden plaatste ik mijn eerste boek over hem op mijn website; vandaag plaats ik een tweede, en wel Willems Wereld, dat uitkwam met dvd.

Het boekje (met dezelfde afmetingen als de bijgeleverde dvd) werd uitgegeven in 2009 en bevat voornamelijk foto’s van deze levende legende als speler, trainer en uit zijn privécollectie. Het is een betrekkelijk dun boekje, Van Hanegemwaarbij vooral Feyenoord en het Nederlands Elftal de rode draad vormen. Als aanvulling op de dvd is het dan ook een leuk item, los heeft het verder weinig toegevoegde waarde ten opzichte van eerder van hem gepubliceerde foto’s.

De dvd daarentegen bevat circa 5 uur aan bewegende beelden van deze grootheid uit het Nederlandse voetbal. Voor iedere fan van het fenomeen Van Hanegem is dit natuurlijk een absolute must om te zien. Niet eerder was er beeldmateriaal van dergelijk lange duur van Van Hanegem op één medium beschikbaar. Puur genieten dus!