Dag van de Architectuur: Stadion Feijenoord

ArchitectuurDit weekend van 20 en 21 juni is het weekend van de Dag van de Architectuur. Precies vandaag biedt mij dan ook een uitgelezen mogelijkheid om deze prachtige nieuwe kaart van Stadion Feijenoord, ‘De Kuip der Kuipen’, te tonen. Een prachtige kaart uit 1988, uitgegeven in een serie ansichtkaarten genaamd Rotterdamse architectuur in kaart.

De oplevering vond al plaats in 1936, maar omdat de infrastructuur rond het stadion nog niet klaar was, werd het pas op 27 maart 1937 in gebruik genomen met de wedstrijd van Feyenoord tegen het Belgische Beerschot (5-2). Leen Vente was degene die in deze wedstrijd het allereerste doelpunt in De Kuip ooit maakte. De officiële opening vond dan weer plaats op 23 juli 1937 met de interland tussen Nederland en België, die in 1-0 eindigde.

Naar verluid kan De Kuip nog jaren mee als het zou worden verbouwd, maar over de huidige soap rond een nieuw of verbouwd stadion voor onze club zal ik het verder maar niet hebben, daarvan gaan bij alle rechtgeaarde Feyenoordfans direct de haren overeind staan…