De Kuip 79 jaar

De KuipIets meer dan 2 maanden geleden, op 25 januari, plaatste ik een recente foto van de nieuwe Kuip. Op deze jubileumdag en 79e verjaardag van ons prachtige stadion pak ik uit met deze 3 kleine foto’s. Ze meten 9 bij 6 centimeter en alhoewel dus niet op ansichtkaartformaat, was ik toch bijzonder gecharmeerd van deze leuke kiekjes uit ‘den ouden doos’. Door er op te klikken, openen ze in een groter scherm.

De KuipOndanks – of juist vanwege? – de respectabele leeftijd van onze Kuip worstelt het bestuur van Feyenoord al jaren met het vraagstuk van een nieuw of verbouwd stadion. Ik heb als supporter natuurlijk niet alle kennis in pacht, maar puur op basis van sentiment zou ik het erg spijtig vinden als ik in de toekomst de thuiswedstrijden niet meer in de ‘Kuip der Kuipen’ zou kunnen zien.

De KuipNaar mijn mening is het schier onmogelijk om in Rotterdam nogmaals zo’n iconisch voetbalstadion te laten verrijzen en mag van mij persoonlijk de Kuip een 3e leven krijgen door een grondige verbouwing en opknapbeurt. Wel besef ik mij terdege dat Feyenoord gebaat is bij een zo winstgevend mogelijk stadion. Hoe dan ook raad ik iedere supporter voorlopig aan te genieten van deze plaatjes!