Minishirts

Naast spelerskaarten en elftalkaarten verzamel ik ook graag minishirts van Feyenoord. Ik heb ze vanaf begin jaren ’90 vrijwel compleet, met een enkel shirtje van de jaren ’80 daartussen. De laatste jaren koop ik vooral de jaarlijkse uitgaves van het nieuwe seizoen en komen er geen oude bij.

Tip van uw webmaster: bent u liefhebber van minishirts van voetbalclubs? Kijk dan eens op deze website van mede-Feyenoorder Marc Bogman. Hij heeft een werkelijk fantastische verzameling opgebouwd: https://nl-nl.facebook.com/fmc1966.

De officiële Feyenoord Supportersvereniging (FSV) geeft zelf ook incidenteel minishirts uit met hun eigen logo. Hiervan heb ik er inmiddels twee verzameld.

Veel minishirts komen ook terug op het onder verzamelaars bekende shirtframe, een speciale lijst die bij het 100-jarig jubileum door Feyenoord werd uitgegeven.Op dit shirtframe staat een selectie van shirts van een eeuw Feyenoord. Als shirtliefhebber ontbreekt ook dat shirtframe natuurlijk niet aan mijn muur! Er bestaat ook een uitvoering in een ‘houten’ lijst, ik heb zelf de uitvoering met een matzwarte rand.