Fanzines

Vanaf de jaren ’90 gaven en geven supporters – met wisselende regelmaat – fanzines uit. Deze fanzines geven door de supportersbril een gekleurd beeld van de club, de prestaties en natuurlijk van de supporters zelf. Onderscheidend aan deze fanzines is dat er de onderwerpen worden belicht dan de officiële uitingen van Feyenoord en de officiële Supportersvereniging. En dit maakt deze fanzines nu juist zo boeiend om naast de officiële berichtgeving te lezen.

Zie onderstaande tabbladen (vooralsnog alleen Lunatic News beschikbaar) om de diverse fanzines te bekijken. Mijn favoriete fanzine, is Lunatic News, dat overigens nog het enige fanzine is dat heden ten dage verschijnt, en waarvan de eerste uitgave op 30 augustus 1998 het levenslicht zag.

De teller van Lunatic News staat aan het eind van het seizoen 2014-2015 al op 78 uitgaves! Nu nodigt het wel en wee van onze club ook regelmatig uit tot discussies en dus tot het schrijven van kritische beschouwingen, maar het blijft knap dat de makers van dit fanzine al bijna 17 jaar een prachtige full colour fanzine weten te maken.

Op verzamelgebied zoek ik van al deze uitgaves nog precies één uitgave: nummer 2, welke werd uitgegeven op 26 september 1998. Wie kan mij hiermee blij maken? Ik verneem het graag van u via een reactie in het Gastenboek. Alvast bedankt!