1990-1991 Adidas: Jerry Smith

Jerry SmithIn het seizoen 1990-1991 werden er vanwege de wisseling van kledingsponsor van Hummel naar Adidas liefst 2 kaartensets uitgegeven. Van de Adidas-serie kon ik enige tijd geleden 6 nieuwe kaarten aankopen. Ik behandel deze in 6 aparte berichten, met in dit derde bericht: Jerry Smith.

Over de loopbaan van Jerry Smith bij Feyenoord is (mij) weinig bekend. Uit het boek Jong geleerd, oud gedaan? vernam ik dat Smith in 1988 in de jeugdopleiding kwam en dat hij een tiental wedstrijden voor de Nederlandse jeugdelftallen Onder 17 en Onder 19 speelde.

Uit geen enkele bron heb ik kunnen opmaken dat Smith, verdediger van beroep, het tot de hoofdmacht van onze club redde, ook niet in oefenwedstrijden. Uit mijn verzameling spelerskaarten blijkt verder dat hij dan ook alleen in het seizoen 1990-1991 tot de selectie behoorde. Na enkele jaren bij Feyenoord kwam Jerry Smith tussen 1995 en 2000 uit voor stadsgenoot Sparta.