2010 tot en met 2020

Op deze pagina staan alle spelerskaarten van de seizoenen 2010-2011 tot en met 2019-2020.

Hoofdtrainer: Mario Been.

Bijzonderheden: Feyenoord was dit seizoen vanwege de ondermaatse prestaties en de onevenwichtig samengestelde spelersgroep zeer actief op de transfermarkt. Gedurende het seizoen werden er liefst acht huurlingen ‘ingevlogen’! Alleen Gill Swerts kreeg een vast contract, nadat hij enkele jaren eerder al als jeugdspeler voor onze club had gespeeld.

Dit resulteerde in extra spelerskaarten van de volgende spelers: Søren Larsen, Michael Lumb, Marcel Meeuwis, Ryo Miyaichi, Krisztian Simon, Fedor Smolov en Gill Swerts. Mij is niet bekend of er nog een kaart is uitgebracht van Jhon van Beukering.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainers: Ronald Koeman, die in de voorbereiding op het seizoen de na een vertrouwensbreuk met de spelers weggestuurde Mario Been opvolgde.

Bijzonderheden: Dit seizoen werden er na de oorspronkelijke set nog extra kaarten uitgegeven van Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst, Jean-Paul van Gastel, Otman Bakkal, Ronald Graafland en de latere Zweedse publiekslieveling John Guidetti.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainer: Ronald Koeman.

Bijzonderheden: Voor het verstrijken van de transferdeadline op 31 augustus 2012 werden nog Graziano Pellè, Joris Mathijsen, Omar Elabdellaoui en Wesley Verhoek aangetrokken. Gedurende het seizoen vestigde ook jeugdspeler Jean-Paul Boëtius zich vast bij het eerste elftal. Van deze vijf spelers zijn ook nog spelerskaarten uitgegeven.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainer: Ronald Koeman.

Bijzonderheden: Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline op 31 augustus 2013 haalde Feyenoord nog twee aanvallende spelers in huis. Samuel Armenteros werd gehuurd van Anderlecht en Otman Bakkal keerde terug bij Feyenoord als transfervrije speler. Daarnaast zijn er van de kaarten van trainers Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst twee verschillende versies in omloop.

Klik op een kaart voor een vergroting.

 

Hoofdtrainer: Fred Rutten.

Bijzonderheden: Na drie seizoenen onder hoofdtrainer Ronald Koeman neemt Fred Rutten het stokje over. De oorspronkelijke set spelerskaarten bevatte nog de kaarten van de na het WK verkochte spelers.

De zelfs voor Feyenoord drukke transferperiode leidde er begin november dan ook toe dat er een nieuwe set spelerskaarten uitkwam, met daarbij de volledig bijgewerkte selectie en de toevoeging van een nieuwe sponsor onderaan de kaart. Ik heb beide sets spelerskaarten hieronder geplaatst.

Klik op een kaart voor een vergroting.

In de 2e set spelerskaarten waren nieuwe kaarten toegevoegd van Karim El Ahmadi,  Bilal Basaçikoglu, Khalid Boulahrouz, Jordy Clasie (nieuwe foto), Colin Kazim-Richards, Terence Kongolo (nieuwe foto en het van Bruno Martins Indi overgenomen rugnummer 5), Arno Philips (fysieke trainer), Jens Toornstra, Kenneth Vermeer en Luke Wilkshire.

Van de volgende vertrokken spelers waren in de 2e set geen kaarten meer aanwezig: John Goossens, Warner Hahn, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Graziano Pellè, Joey Sleegers, Ruud Vormer en Stefan de Vrij.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainer: Giovanni van Bronckhorst.

Prijs gewonnen dit seizoenknvbbeker KNVB-beker.

Bijzonderheden: Van aanwinst Simon Gustafson kwam op de Open Dag een aparte spelerskaart uit, die niet in de standaardset zat. Deze kaart deelde hij naar alle waarschijnlijkheid uit tijdens de diverse handtekeningensessies.

Na de Open Dag vonden er ook dit seizoen vonden er weer vele inkomende en uitgaande transfers plaats. Vanwege deze vele mutaties in de selectie kwam er half oktober een 2e set spelerskaarten uit. Helaas ook dit seizoen weer zonder elftalkaart. Zou Feyenoord deze traditie ooit nog eens in ere herstellen? Hoe dan ook heb ik beide sets spelerskaarten hieronder geplaatst.

Klik op een kaart voor een vergroting.

In de 2e set spelerskaarten waren nieuwe kaarten toegevoegd van de nieuwe aanwinsten Eric Botteghin, Eljero Elia, Jan-Arie van der Heijden en Michiel Kramer.

Van de volgende (al dan niet tijdelijk) vertrokken spelers waren in de 2e set geen kaarten meer aanwezig: Jean-Paul Boëtius, Jordy Clasie, Wessel Dammers, Elvis Manu, Joey Sleegers, Mitchell te Vrede, Luke Wilkshire en Lucas Woudenberg.

Opvallend detail: van veel spelers is een nieuwe foto gemaakt, meestal in wedstrijdshirt met embleem van de Eredivisie. Van de keepers, stafleden en enkele spelers (waaronder captain én boegbeeld Dirk Kuyt) zijn dan weer géén nieuwe foto’s gemaakt.

In de winterstop werden nog 2 spelers aangetrokken: Renato Tapia werd gekocht van FC Twente en reservekeeper Pär Hansson kwam transfervrij over van het Zweedse Helsingborgs IF. Voor zover mij bekend zijn van beide aanwinsten geen extra kaarten uitgegeven.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainer: Giovanni van Bronckhorst.

Prijs gewonnen dit seizoenlandskampioen Landskampioen.

Bijzonderheden: Dit betreft de set kaarten zoals die verkrijgbaar was op de Open Dag. De set bevat ook de nieuwe aanwinsten Brad Jones en Nicolai Jørgensen, maar er is mij geen kaart bekend van jeugdspeler Mo el Hankouri. Van Steven Berghuis is wél een extra kaart uitgekomen, maar die heb ik (nog) niet kunnen aankopen.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainer: Giovanni van Bronckhorst.

Prijzen gewonnen dit seizoen:  Johan Cruijff schaal en knvbbeker KNVB-beker.

Bijzonderheden: Dit betreft de set kaarten zoals die verkrijgbaar was op de Open Dag. De set bevat ook de nieuwe aanwinsten Jean-Paul Boëtius, Sofyan Amrabat en Kevin Diks, maar latere aankopen Jeremiah St. Juste en Ridgeciano Haps ontbreken.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Net als in de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 heeft Feyenoord een 2e set spelerskaarten uitgegeven. De reden voor deze nieuwe set is ongetwijfeld ingegeven door het grote aantal mutaties in de selectie die na de Open Dag plaatsvonden. Zo vertrokken de volgende spelers: Dammers, Gustafson, Hamer, El Hankouri, Schuurman, Vejinovic, Verdonk en Woudenberg.

Nieuwelingen in de selectie waren: Berghuis, Haps, Ten Hove (keeper uit de eigen jeugd), Larsson, St. Juste en Vente (eigen jeugd). Opvallend genoeg zijn er ook nieuwe kaarten vanwege een aangepaste foto of bijgewerkte persoonsgegevens van: El Ahmadi, Diks, Amrabat, Van Beek, Bijlow, Hansson, Van der Heijden, Jørgensen, Tapia, Toornstra en Vilhena.

Van oud-jeugdspeler Robin van Persie is wél een extra kaart uitgekomen, maar deze ontbreekt helaas (nog) in mijn verzameling.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainer: Giovanni van Bronckhorst.

Prijs gewonnen dit seizoen:  Johan Cruijff schaal.

Bijzonderheden: Dit betreft de set kaarten zoals die vanaf medio augustus verkrijgbaar was in de Fanshop, dus niet van de Open Dag. Later in het seizoen zijn er nog losse kaarten uitgegeven van de latere aankopen en jeugdspelers Jordy Clasie, Luis Sinisterra, Joris Delle, Calvin Verdonk,  Lutsharel Geertruida en Wouter Burger.

Van Steven Berghuis, Renato Tapia, Tonny Vilhena en Kenneth Vermeer blijkt later een 2e versie van hun kaarten te zijn uitgebracht. Deze zijn nu ook in de galerij opgenomen. Ook van Robin van Persie en enkele andere spelers zijn nog 2e versies bekend, maar deze heb ik helaas (nog) niet in mijn bezit.

Klik op een kaart voor een vergroting.

Hoofdtrainer: Jaap Stam (op 30 oktober opgevolgd door Dick Advocaat).

Bijzonderheden: Dit betreft de set kaarten zoals die vanaf medio augustus verkrijgbaar was in de Fanshop, dus niet van de Open Dag. Op de Open Dag werden nog losse kaarten uitgegeven van aankopen Liam Kelly en Luciano Narsingh.

Van de latere aankopen George Johnston, Marcos Senesi, Edgar Ié en voormalige jeugdspelers en publiekslievelingen Leroy Fer en Rick Karsdorp werden later nog kaarten uitgegeven.

Feyenoord bereikte ook dit seizoen de bekerfinale. Helaas werd de eindstrijd tegen FC Utrecht vanwege de coronapandemie niet gespeeld.

Klik op een kaart voor een vergroting.